Honda CB300R krijgt update

De in 2018 gelanceerde CB300R krijgt voor dit modeljaar een aantal welverdiende updates, waaronder een nieuwe Showa SFF Big Piston voorvork, een slipper/assistkoppeling en uiteraard Euro5-stempel op het blok.

Honda’s toffe opstapper krijgt dus een 41 mm Showa SFF-BP (Separate Function Fork Big Piston) upside-down voorvork, met dezelfde specs als die van grote broer CB650R is dat toch wel een fikse upgrade. Ter herinnering, in een SFF-vork zit een drukverdelende demper in de ene vorkpoot en het veermechanisme in de andere, wat resulteert in uitstekende demping en een lager gewicht. Achteraan is de veervoorspanning van de monoshock instelbaar.

 


Ook de remmen opereren nu een niveautje hoger: vooraan zit een 296 mm zwevende remschijf met radiaal gemonteerde Nissin vierzuigerremklauw, achter maakt een 220 mm remschijf met enkelzuigerremklauw de dienst uit. Tweekanaals ABS wordt nu gestuurd door een IMU (Inertial Measurement Unit).

 


De lekker hoogtoerige 286cc DOHC eencilinder is nu Euro5-compatibel en kreeg meteen ook een assist/slipperkoppeling aangemeten. Het blokje is goed voor 31 pk bij 9.000 tpm en 27,5 Nm bij 7.750 tpm. Het lcd-dashboard kreeg een upgrade en heeft ook een vernieuwde versnellingsindicator aan boord. In het lichtgewicht (230 gram) display vind je onder meer snelheid, toerental en brandstofniveau. Uiteraard pronkt de CB300R met ledverlichting rondom.

 


De kleine CB zet rijklaar een fijne 144 kg op de weegschaal. De CB300R is leverbaar in de nieuwe kleuren Pearl Dusk Yellow en Mat Pearl Agile Blue, verder zijn er nog de Matt Gunpowder Black Metallic en Candy Chromosphere Red-versies. Prijzen: € 5.599 in België, € 6.349 in Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij