Honda Gold Wing 2021: nieuwe kleur en verbeterde audio

De Gold Wing, Honda’s vlaggenschip in het toersegment, kreeg drie jaar geleden een volledige make-over. Een flink dieet, de intrede van een dubbele wishbone voorwielophanging, een nagelnieuwe boxer zescilindermotor en een optionele DCT-versnellingsbak met zeven versnellingen maakten hun intrede. Voor 2021 krijgt Honda’s oppertourer een opgewaardeerde stereoinstallatie, en een nieuwe (maar optionele) lakkleur. Op vlak van technologie blijft de Gold Wing als vanouds flink uitpakken, met onder meer een zevenduims TFT-scherm, gyrokompasnavigatie, Apple CarPlay en Android Auto. En ook een elektrisch verstelbaar windscherm, sleutelloze bediening, vier rijmodi en elektronische heuvelstarthulp zijn onderdeel van de standaarduitrusting.

De Gold Wing is de Euro5-homologatie overigens zonder kleurscheuren doorgesparteld. De 24-kleps zescilinder boxermotor moest niet inleveren op vlak van vermogen of koppel: ook in 2021 presteert hij 125 pk (5.500 tpm) en 170 Nm (4.500 tpm). Ruimschoots voldoende voor een wereldreis.

Dankzij het elektronische gashendel kan je vier rijmodi aanwenden, waarbij het gecombineerde remsysteem zich aanpast aan de gekozen modus. De elektronische heuvelhulp en zelfs een start/stopfunctie (enkel met DCT) zorgen niet enkel voor extra gebruiksgemak, maar ook voor een verbeterde brandstofefficiëntie.

Voor het modeljaar 2021 is de GL1800 Gold Wing verkrijgbaar in een nieuw Pearl Deep Mud Grey kleurenschema (links op foto). Die staat binnenkort bij de dealers met oranje details op onder meer het voorspatbord, de koplampbehuizing, de brandstoftank en de achterpartij. Op de officiële verkoopprijzen is het momenteel nog even wachten.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.