Honda Gold Wing 2021: nieuwe kleur en verbeterde audio

De Gold Wing, Honda’s vlaggenschip in het toersegment, kreeg drie jaar geleden een volledige make-over. Een flink dieet, de intrede van een dubbele wishbone voorwielophanging, een nagelnieuwe boxer zescilindermotor en een optionele DCT-versnellingsbak met zeven versnellingen maakten hun intrede. Voor 2021 krijgt Honda’s oppertourer een opgewaardeerde stereoinstallatie, en een nieuwe (maar optionele) lakkleur. Op vlak van technologie blijft de Gold Wing als vanouds flink uitpakken, met onder meer een zevenduims TFT-scherm, gyrokompasnavigatie, Apple CarPlay en Android Auto. En ook een elektrisch verstelbaar windscherm, sleutelloze bediening, vier rijmodi en elektronische heuvelstarthulp zijn onderdeel van de standaarduitrusting.

De Gold Wing is de Euro5-homologatie overigens zonder kleurscheuren doorgesparteld. De 24-kleps zescilinder boxermotor moest niet inleveren op vlak van vermogen of koppel: ook in 2021 presteert hij 125 pk (5.500 tpm) en 170 Nm (4.500 tpm). Ruimschoots voldoende voor een wereldreis.

Dankzij het elektronische gashendel kan je vier rijmodi aanwenden, waarbij het gecombineerde remsysteem zich aanpast aan de gekozen modus. De elektronische heuvelhulp en zelfs een start/stopfunctie (enkel met DCT) zorgen niet enkel voor extra gebruiksgemak, maar ook voor een verbeterde brandstofefficiëntie.

Voor het modeljaar 2021 is de GL1800 Gold Wing verkrijgbaar in een nieuw Pearl Deep Mud Grey kleurenschema (links op foto). Die staat binnenkort bij de dealers met oranje details op onder meer het voorspatbord, de koplampbehuizing, de brandstoftank en de achterpartij. Op de officiële verkoopprijzen is het momenteel nog even wachten.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij