Honda teaset met elektronische koppeling

Honda e-Clutch

Honda heeft op hun website informatie vrijgegeven over wat ‘volgens Honda research’ de allereerste automatische koppeling is voor motorfietsen met meerdere versnellingen.

Met de e-Clutch kan je schakelen, starten en stoppen zonder dat je de koppeling hoeft te gebruiken. Bovendien zou starten en schakelen soepeler verlopen dan met een handmatige, door de rijder bediende koppeling. In onderstaand filmpje wordt een klein tipje van de sluier gelicht, maar Honda gaat niet verder in op de technische specificaties behalve dat ‘er gebruikgemaakt wordt van elektronische controletechnologie’.

Overigens kan de e-Clutch desgewenst ook gebruikt worden op een conventionele, manuele manier met de koppelingshendel aan het stuur en kan het lichtgewicht, compacte systeem met minimale aanpassingen ook geïnstalleerd worden op reeds bestaande motorconfiguraties. Honda heeft dan ook als doel om de e-Clutch te integreren in hun fun-modellenrange.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R20 Concept

BMW onthult R20 Concept

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is iets waar wij stervelingen doorgaans ver vandaan blijven, al was het maar omdat we niet langs de gesloten hekken

Toeren 2024

Klein budget, grote pret

Het is een boutade van hier tot in Tokio, maar als motorrijder weten we dat de reis het doel is. Maakt niet uit waar je