Honda Vision 110 vervolledigt A1-gamma

‘Never change a winning team’, is behalve een huizenhoog cliché ook een beproefde strategie op de motormarkt. Al kan je je ‘winner’ – in dit geval Honda’s Vision 110, die ‘t wereldwijd erg goed doet – uiteraard ook subtiel maar grondig bijbeitelen, zodat de herkenbaarheid overeind blijft. Wat ook exact is wat Honda heeft gedaan.

Behalve het silhouet, blijft ook de vlakke bodem tussen de voeten op post, terwijl de bergruimte onder het zadel flink aangroeide tot 17,7 liter. De stap naar 2021 wordt onder meer gezet door de Smart Key, waarmee je je Vision zowel kan starten, als het zadel kan vergrendelen. Op het opgefriste dashboardje ontwaren we naast de analoge snelheidsmeter ook een lcd-schermpje voor aanvullende info.

Onder het subtiel bijgeschaafde kuipwerk steekt de grootste verandering: het zogenaamde ‘enhanced Smart Architecture Frame (eSAF) vervangt het stalen underbone buizenframe van het afzwaaiende model. Dat nieuwe chassis is opgetrokken uit lasergelast, geperst staal moet onder meer een betere stabiliteit stabiliteit verzekeren, terwijl het ook bijdraagt aan het lagere rijklaargewicht (-2 kg) ten opzichte van de voorganger: de Vision 110 MY21 weegt amper 100 kg.

En tot slot ging ook de motor op de schop: om aan de Euro5-normen te voldoen, is Honda op zoek gegaan naar een zo laag mogelijk verlies door wrijving, en werd een start/stopfunctie toegevoegd. Na de aanpassingen blijft een lichtgewicht (22 kg), luchtgekoelde 109,5 cc enhanced Smart Power (eSP) SOHC-motor over, met twee kleppen en injectie. Daaruit pers je maximaal 8,6 pk bij 7.500 tpm en 9 Nm aan koppel bij 5.750 tpm. Uit het 4,9 litertankje zou Honda’s Vision 110 liefst 260 kilometer weten te puren – goed voor een (opgegeven) gemiddeld verbruik van amper 1,83 liter/100 km. Prijzen en beschikbaarheid zijn voorlopig niet bekend.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.