Honderd cols in drie dagen: wie durft?

100 Colls

Het Spaanse eventbureau Crom organiseert van 26 tot 28 april de derde editie van de 100 Colls. Je start op vrijdag 26 april om 13 uur en finisht op zondag 28 april om 13 uur. Binnen die tijdspanne rij je zoveel mogelijk cols uit een lijstje van honderd stuks.

Crom is voor de Motorrijder-redactie geen onbekende want het sympathieke clubje Catalanen organiseert voor tal van motorfietsfabrikanten de perspresentaties in Spanje. Als gepassioneerde motorrijders en ervaren organisatoren van motorevenementen kennen ze Catalonië dan ook als hun broekzak. De 100 Colls, die ze in 2022 voor het eerst organiseerden, is qua concept redelijk uniek.

100 Colls

Op 1 maart openen de inschrijvingen, wie wenst deel te nemen betaalt 220 euro voor een motorrijder en 70 euro voor een eventuele passagier. Daags na je inschrijving ontvang je de lijst van honderd cols die verspreid liggen over een gebied van 35.000 vierkante kilometer. Elk van de cols heeft van de organisatie een aantal punten gekregen, elke deelnemer ontvangt een tracker waarmee Crom hem of haar tijdens het evenement kan volgen.

Je startpunt op vrijdag 26 april om 13 uur kies je zelf binnen dat 35.000 vierkante kilometer grote gebied, net zoals je zelf bepaalt waar je overnacht en hoeveel rust je wil nemen. Ten laatste om 13 uur moet je op zondag 28 april dan op de Mon Sant Benet in Sant Fruitos de Bages zijn voor de gezamenlijke afsluitende lunch en de prijsuitreiking. Tegen dan heeft de organisatie alle info van de trackers uitgelezen en uitgerekend wie een bronzen, zilveren of gouden pin ontvangt.

100 Colls

“Tijdens de 100 Colls gaat het zeker niet om snelheid. Je moet vooral goed voorbereid zijn en genoeg alternatieven hebben voor het geval er tijdens de tweedaagse iets niet helemaal volgens plan verloopt. Zo kunnen de weersomstandigheden eind april nog best wisselvallig zijn. Daarnaast moet je natuurlijk wel lange dagen in het zadel aankunnen, al zullen de sublieme landschappen de vermoeidheid vlotjes counteren”, lacht Clara Marti van Crom.

Alle info en inschrijven: www.100colls.cat.

100 Colls

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.