Husqvarna lanceert Svartpilen 801

Svartpilen 801

Hij was al eerder aangekondigd, en hier is ‘ie dan: de nieuwe Svartpilen 801, Husqvarna’s nieuwste naked.

Tussen de ribben zit een 799cc paralleltwin, goed voor 105 pk en 87 Nm. De Svartpilen 801 is standaard uitgerust met een up/down quickshifter, assist-slipperkoppeling, ledverlichting rondom, Bosch bochten-ABS met Supermoto-modus, hellingshoekgevoelige tractiecontrole en drie rijmodi (Street, Rain, Sport). Het elektronicapakket is optioneel uit te breiden met het Dynamic Pack, dat tienvoudig instelbare MSR, vijfvoudig instelbare anti-wheelie, cruisecontrole en een Dynamic rijmodus omvat.

Svartpilen 801

Het 5” TFT-dashboard komt standaard met connectiviteit, via de app tover je in geen tijd turn-by-turn navigatie op het scherm. De remmen komen bij J.Juan uit het rek: vooraan radiaal gemonteerde vierzuigerremklauwen en 300 mm schijven, achteraan een 240 mm schijf met tweezuigerklauw. Vooraan maakt instelbare 43 mm WP APEX (in- en uitgaande demping) met 140 mm veerweg de dienst uit, achteraan is dat een eveneens instelbare (uitgaande demping) monoshock met 150 mm veerweg. De Svartpilen 801 is standaard geschoeid met Pirelli MT60 RS rubber.

Svartpilen 801

Husqvarna’s nieuwste staat vanaf april bij de dealers en moet 11.399 euro kosten (NL: € 13.050,-).

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij