Iannone geschorst tot 16 juni 2021

De Internationale Motorfederatie FIM heeft eindelijk een uitspraak gedaan in de dopingzaak van Andrea ‘the Maniac’ Iannone. De Aprilia fabrieksrijder in de MotoGP werd vorig seizoen na de GP van Maleisië opgeroepen voor een routine dopingcontrole.

Daarbij testte Iannone positief op Drostanolone anabole steroïden, ook na controle van de B-staal. Iannone trok de kaart van vervuild voedingssupplement en verdedigde zich ook alzo.

Maar de FIM blijkt die verdediging niet te volgen en schorst Iannone tot 16 juni 2021 van deelname in alle FIM-competities. Dat betekent dat de Italiaan pas ten vroegste weer aan de slag kan in de TT van Assen volgend seizoen. Hij wordt ook geschrapt uit de resultaten van de GP’s van Maleisië en Valencia in 2019.

Of dit ‘fin de carrière’ betekent voor Iannone is nog onduidelijk, maar z’n positie als fabrieksrijder bij Aprilia lijkt in elk geval moeilijk te worden, ook al geeft hij aan in beroep te gaan tegen de beslissing én verdedigt Aprilia-baas Massimo Rivola z’n rijder in wat hij een ‘vreemde’ beslissing noemt.

Deel

Gerelateerde artikels