Ilya Mikhalchik opnieuw IDM kampioen

Het alpha Racing – Van Zon – BMW Team is met de Oekraïner Ilya Mikhalchik opnieuw Duits IDM Superbike-kampioen geworden in Assen. En hij deed dat in stijl met een dubbele reekszege. Voor het team onder leiding van Werner Daemen is het de vijfde titel in zeven seizoenen. Het is ook de eerste internationale titel voor de 2019 BMW S1000RR, waar het team terecht fier op is. Teamgenoot Julian Puffe kende technische problemen en een zware crash tijdens de trainingen. Puffe leidde het kampioenschap tot twee races terug, maar verloor teveel punten in de laatste twee manches. Uiteraard is Team Manager Werner Daemen tevreden: “Het was een lang seizoen en een lang gevecht. Met een compleet nieuwe motor begin je het seizoen van nul, maar het is toch gelukt.” 

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.