Indian x Traeger: riep iemand daar barbecue?

Toegegeven, om echt van een Indian Summer te kunnen spreken, moet de herfst zich niet enkel vertalen in neerstortend loof, maar ook ‘t 20ste septemberblaadje van De Druivelaar reeds gelost zijn. Dus technisch gezien zijn we een tikkeltje te vroeg, maar na enkele frissere weken, staat er volgens Frank en Sabine alweer een zomers weekendje voor de deur: Indian Summer! Tijd voor een ritje? Of voor een barbecue? Waarom niet allebei, tegelijk?

 class=

Voor u ons gek verklaart: dankzij motorbouwer Thor Drake van SeeSee Motor Coffee Co. is dat idee iets minder ver gezocht dan het op ‘t eerste zicht lijkt: hij kruiste onlangs een Indian met een houtpelletbarbecue van Traeger Grills. Lijkt de Indian x Traeger op ‘t eerste zicht gewoon een custom motor met een uit de kluiten gewassen zijspan, dan zal zelfs het minder getrainde oog gemerkt hebben dat er bitter weinig plaats over blijft voor een eventuele bakkenist. Nadere inspectie onthult immers ‘t van ver herkenbare smoeltje van een Indian Springfield Dark Horse én een op maat gemaakte Traeger Ironwood 885 houtpelletbarbecue in het zijspan.

Die 885 staat overigens voor ‘t aantal ‘square inches’ aan grilloppervlak. Als je ‘t nu hoort donderen in een niet nader genoemde Duitse kathedraalstad: dat zou genoeg moeten zijn voor tien hele kippen, zeven latten varkensribben of negen schouderkarbonades.

 class=

Niet dat Indian’s Dark Horse ook maar enig probleem zal hebben om de ongeveer 70 kilogram zware barbecue te trekken: in het vooronder huist ook in deze motorische Frankenstein de gekende 1.811cc grote Thunder Stroke 111 V-twin. Net zoals elk detail op de machine werden zowel blok als de roestvrijstalen bbq in de zwarte verf gedoopt.

Die laatste pakt verder uit met de nieuwste grilltechnologie, inclusief dubbele zijwandisolatie, megaton-dempertjes als ‘schoorstenen’ en zelfs Wi-Fi – ofte Wifire, zoals dat bij Traeger heet. Neen, serieus. Met behulp van je mobieltje kan je zo constant de temperatuur in de gaten houden, timers instellen, een alarm ontvangen als je vlees doorbakken is en zelfs kookcycli instellen op basis van de meegeleverde recepten. Jawaddedadde.

 class=

Hoe dan ook maakte de Indian x Traeger concept bike z’n debuut al begin vorige maand, tijdens de jaarlijkse Sturgis Motorcycle Rally. Helaas hoeven we er om vrij voor de hand liggende redenen – hallo, Neder-Over-Heembeek? – niet op te rekenen dat ‘ie snel bij de Indian-dealer zal staan. Al houdt niks u tegen om er van elk eentje op de kop te tikken, en zelf aan het lassen te slaan, uiteraard! Wij zetten de pintjes alvast fris!

Deel

Gerelateerde artikels