International Female Ride Day

Nu zaterdag 1 mei heeft de 15de International Female Ride Day plaats, een wereldwijde ride-out met deelneemsters in meer dan 120 landen. De call to action is duidelijk: met ‘Just Ride’ vraagt de organisatie vrouwen om de eerste zaterdag van mei op hun motor te stappen.

“Van bij de eerste editie in 2007 was het doel van de IFRD om een inclusieve omgeving te creëren waar vrouwen elkaar kunnen vinden en empoweren”, aldus oprichtster Vicki Gray. Gray is een gerespecteerde rijinstructeur die zowel straat- als circuitopleidingen geeft en al jaren op de barricades staat voor dames in motor- en powersports.

#FocusFemaleForward
De 2021-editie staat in het teken van het thema #FocusFemaleForward. Daarmee wil de organisatie extra aandacht creëren voor (het belang van) de aanwezigheid van dames in motorsporten allerhande, en uiteraard ook nieuwe rijdsters aanmoedigen om in het zadel te kruipen en hun rijbewijs te halen.

International Female Ride Day logo

Deelnemen is eenvoudig: gewoon op je motorfiets stappen en rijden, ongeacht de afstand die je aflegt en of je dat nu solo of (coronaveilig) met vriendinnen doet. Deel je foto’s op sociale media met de hashtags #IFRD2021, #FocusFemaleForward en #InternationalFemaleRideDay. Just Ride!

Meer info en handige tools om zelf een rit te plannen vind je op de website van International Female Ride Day en op de Facebookpagina. Op de social platforms kan je de hashtags #FocusFemaleForward #ifrd2021 #internationalfemalerideday #ifrd volgen.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor

Gedinne

Ambiance in Gedinne

Rue du Circuit 46: dit ongelooflijk klinkende adres is waar je komend weekend, 10 & 11 juni, moet zijn voor een met klassieke motoren gevulde