International Female Ride Day

Nu zaterdag 1 mei heeft de 15de International Female Ride Day plaats, een wereldwijde ride-out met deelneemsters in meer dan 120 landen. De call to action is duidelijk: met ‘Just Ride’ vraagt de organisatie vrouwen om de eerste zaterdag van mei op hun motor te stappen.

“Van bij de eerste editie in 2007 was het doel van de IFRD om een inclusieve omgeving te creëren waar vrouwen elkaar kunnen vinden en empoweren”, aldus oprichtster Vicki Gray. Gray is een gerespecteerde rijinstructeur die zowel straat- als circuitopleidingen geeft en al jaren op de barricades staat voor dames in motor- en powersports.

#FocusFemaleForward
De 2021-editie staat in het teken van het thema #FocusFemaleForward. Daarmee wil de organisatie extra aandacht creëren voor (het belang van) de aanwezigheid van dames in motorsporten allerhande, en uiteraard ook nieuwe rijdsters aanmoedigen om in het zadel te kruipen en hun rijbewijs te halen.

International Female Ride Day logo

Deelnemen is eenvoudig: gewoon op je motorfiets stappen en rijden, ongeacht de afstand die je aflegt en of je dat nu solo of (coronaveilig) met vriendinnen doet. Deel je foto’s op sociale media met de hashtags #IFRD2021, #FocusFemaleForward en #InternationalFemaleRideDay. Just Ride!

Meer info en handige tools om zelf een rit te plannen vind je op de website van International Female Ride Day en op de Facebookpagina. Op de social platforms kan je de hashtags #FocusFemaleForward #ifrd2021 #internationalfemalerideday #ifrd volgen.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.