Ixon IX-airbag U03

Allerhande experimenten met airbagvesten zijn in de loop der jaren nooit een commercieel succes geweest vanwege te duur, te onhandig, te beperkt of al die factoren samen. Ixon heeft in samenwerking  met In&Motion een binnenjas met rugprotector en ingebouwde computermodule met gps ontworpen die de airbag aanstuurt. De UO3 biedt hetzelfde comfort als een traditionele rugbeschermer; je voelt het extra gewicht van de module absoluut niet, laat staan de airbag zelve. Je hoeft ook niet te klooien met riempjes of andere mechanische bevestigingen; de U03 is draadloos. De batterij gaat makkelijk 16 à 18 uur mee, de module haal je er gemakkelijk uit en laden doe je met een simpele mini-USB. Overigens kun je ook gewoon via de app volgen hoeveel jus er nog in de batterij zit. De module wordt in- en uitgschakeld mits een ‘soft button’, vier lampjes geven aan dat alle sensoren wakker zijn en een piepje maakt duidelijk dat alles oké is. 

Dit is mijn tweede U03, bij de eerste vest die ik ontving zat er speling tussen de module en de rugbeschermer, met een slecht contact tot gevolg. Ik kreeg echter meteen een nieuw exemplaar toegestuurd, en bovendien nam de fabrikant telefonisch contact met me op omdat hij exact wilde weten wat het probleem was. Gelukkig heb ik de airbagvest nog niet ‘actief’ moeten testen, maar toch kan ik stellen dat ik absoluut fan ben: er werd namelijk zeer goed nagedacht over het gebruiksgemak van de jas. De aanschafprijs is redelijk te noemen, het is tenslotte een hightech product. Naast de aankoopprijs dien je ook een abonnement te nemen, dat ervoor zorgt dat de In&Motion-module doorlopend geüpdatet blijft én dat je garantie geldig blijft. Leuke plus is dat je het abonnement kunt afstemmen op je eigen behoeftes en/of op basis van je rijfrequentie: je kunt kiezen tussen een maand- of jaarabonnement met de optie om tijdens de winter op te zeggen, of je kunt opteren voor een levenslang abonnement (waar wel slechts twee jaar garantie op zit).

> Maandabonnement: € 12,-
> Jaarabonnement: € 120,-
> Levenslang: € 399,99
> Extra: circuit (maand) € 8,-
> Extra: circuit (jaar) € 25,-

Prijs: € 399,99  | Getest door: Stefaan Buyze | Meer info: www.ixon.com

Deel

Gerelateerde artikels

Motodetail detailing Deauville

Deauville detailing

Onze NT650V Deauville is oud, technisch ietwat mank en heeft in zijn vorige leven weinig liefde gekend … en dat is eraan te zien. Zijn