Je bent nooit te oud om te rijden

Kijk, soms is een reclamefilmpje gewoon goed. Zoals in dit geval: deze feelgood promovideo van een Taiwanese bank vertelt het verhaal van vijf vrienden die samen een gemiddelde leeftijd van 83 (!) bereikt hebben en voor wie het leven er niet al te rooskleurig meer uitziet.

Ze lijden allemaal aan artritis, eentje heeft kanker, nog eentje hoort maar half wat de rest zegt en de overige drie sukkelen met hartproblemen. De remedie daarvoor? Op motorreis vertrekken natuurlijk. Het leukste aan dit hele verhaal: het relaas dat je in het filmpje te zien krijgt, is gebaseerd echte gebeurtenissen. De échte avonturiers-op-leeftijd waren wel met z’n tienen, maar verder is het verhaaltje behoorlijk waarheidsgetrouw – tot en met de kader met foto van een overleden lid van de vriendengroep die achterop gebonden werd en de beeltenis van een overleden echtgenote die meereisde. Enjoy!

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.