Jeffrey Herlings breekt record Stefan Everts

Jeffrey Herlings

Stefan Everts’ record van 101 overwinningen in het wereldkampioenschap motorcross werd afgelopen weekend van de tabellen geveegd door Jeffrey ‘The Bullet’ Herlings. De 28-jarige Nederlander wordt zo de MXGP-rijder met de meeste overwinningen ooit.

De KTM-rijder won beide races in Arroyomolinos,  Spanje en bracht zo zijn totaal op 102 GP-overwinningen: 41 in de MXGP en 61 in de MX2. Indrukwekkend, al helemaal omdat Herlings vorig seizoen in de lappenmand lag door een hiel- en voetblessure. Zijn 100ste overwinning behaalde hij eerder dit seizoen, maar voor de 99ste overwinning moeten we al terug tot 10 november 2021.

Herlings komt door de zege en de bijbehorende 50 punten ook weer dichter bij de leider in het WK, de Spanjaard Jorge Prado. In de WK-stand heeft Herlings nog slechts 6 punten achterstand.

Hoewel Herlings al vijf wereldtitels op zak heeft, lijkt dat andere record van Everts – 10 wereldtitels – minder haalbaar, zeker met de nieuwe generatie toppers waar Herlings intussen mee aan de start verschijnt…

Jeffrey Herlings

Fotografie: Samo Vidic / Red Bull Content Pool

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een