Kawasaki toont elektrisch productieprototype op Intermot

Bedroevend weinig nieuws te rapen op Intermot, op de nieuwe Hornet na dan. Kregen we wél te zien op de motorbeurs in Keulen: ‘een van de mogelijke toekomstige Kawasaki-modellen’, aldus het merk.

Wie had gehoopt Kawa’s elektrische motor eens van dichterbij te kunnen bekijken tijdens een bezoekje aan Intermot, is eraan voor de moeite: het prototype – overigens hetzelfde model dat eerder al in actie te zien was tijdens de 8 Uur van Suzuka – werd enkel tijdens de persconferentie getoond.  Managing Director van Kawasaki Motors Europe Masaya Tsuruno bevestigde wel dat het prototype de basis zou vormen voor ‘een toekomstige productiemachine’.


Tsuruno beandrukte dat Kawasaki naast de ontwikkeling van elektrische voertuigen ook blijft inzetten op verbrandingsmotoren; waarbij zowel eFuel, biofuel als waterstof worden overwogen als mogelijke opties in het streven naar CO2-neutraliteit.

Kawasaki geeft aan dat het een belangrijke rol wil spelen in de evolutie die ‘alle vormen van transport’ nu doormaken; onder meer door middel van partnerschappen, maar ook door in te zetten op eigen knowhow. “Wij zijn zeer gemotiveerd en zullen ons onderzoek en onze ontwikkeling voortzetten”, klonk het vastberaden.  

Deel

Gerelateerde artikels