Kijken kijken om elke motorrijder te zien

Je hebt ‘m ongetwijfeld al gespot: de vorige week gelanceerde campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde die automobilisten aanspoort om bij ieder manoeuvre een tweede keer te kijken om zo ongevallen met motorrijders te voorkomen, kortom: om te kijken kijken om elke motorrijder te zien.

De timing is uiteraard niet toevallig gekozen: in het voorjaar gaan heel wat motorrijders na de winterstop weer de weg op.  Zowel voor automobilisten als voor de ‘heropstappende’ motorrijders is het dan dubbel uitkijken om ongevallen te vermijden.

> </p><p>1 op de 3 Vlaamse autobestuurders geeft immers aan dat ze recent verrast werden door een motorrijder die ‘plots opdook’, zo blijkt uit een nieuwe bevraging van de VSV. Vooral jonge bestuurders hebben het daar soms moeilijk mee. Gelukkig blijkt uit dezelfde bevraging dat 7 op de 10 automobilisten het belangrijk vinden om extra aandachtig te zijn voor motorrijders.</p><p>Omdat twee keer kijken – ‘kijken kijken’ – voor het uitvoeren van een manoeuvre een uitstekende manier is om motorrijders beter op te merken en zo ongevallen te voorkomen, loopt nog tot 30 april een affichecampagne (ondersteund met een uitgebreide radio- en digitale campagne) die automobilisten oproept om bij ieder manoeuvre een tweede keer te kijken.</p><p><img decoding=beloofd.be om te Kijken Kijken om elke motorrijder te zien. Beloofd? Beloofd!

Deel

Gerelateerde artikels