Komt Kawasaki met uitdager voor de Ténéré 700?

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, zou Kawasaki zich momenteel onledig houden met de terugkeer van een historisch acroniem, kwestie van een ​​middelgrote allroader in zijn assortiment terug te brengen: de KLX óf KLR. Zien we daar een rechtstreekse uitdager voor de Ténéré 700?

Versys op dieet?
In navolging van z’n Yamaha-concullega zou ook de KLX/KLR bogen op een blok dat reeds z’n strepen heeft verdiend in het groene gamma. Geen monocilinder als vanouds dus, maar de 650 cc paralleltwin uit de Versys 650, die in z’n huidige versie goed is voor 68 pk en 64 Nm. Ter vergelijking: de Ténéré perst er 73 pk en 68 Nm uit – een tikkeltje beter dus.
Anderzijds maakt de geruchtenmolen gewag van een ‘700’, al is het verre van zeker of die naamsverandering ook een groei in van boring en/of slag zou inluiden. Voor het chassis zou er een lichter frame zijn dan dat van de Versys 650 en een 21-duims voorwiel – beide niet onbelangrijk met het oog op een ranker silhouet én wat moddergeworstel.

Tengaï of KLX/KLR 700?
De huidige berichtgeving laat nog even twijfel over de naam bestaan, beiden met een link naar ‘klassiekers’ uit Akashi: KLR of KLX. Beiden stonden in de 650-versie op de verkoopslijsten stond vanaf de jaren 80 tot het begin van de 21ste eeuw en deelden een gelijkaardige 650cc monocilinder. Waar de KLR eerder een weggerichte allroader was, moesten de KLX’jes destijds de meer op offroad beluste rijders tevreden stellen.

Persoonlijk hopen we vooral op een gemoderniseerde KLR Tengaï, die enkel in 1990 werd gebouwd. Liefhebbers herinneren zich vast nog de knappe restyling van de ori motor met onder meer ruimer kuipwerk dat hintte naar Parijs-Dakar. Als er iets van bovenstaande berichtgeving klopt – het blijven voorlopig geruchten – dan zal de motor naar verwachting in 2021 z’n debuut maken, en alvast de nodige aandacht trekken op EICMA 2020…

 class=
(c) Kar Lee Design

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij