KTM Super Duke RR

Het beest ontbloot de tanden

Met de KTM 1290 Super Duke RR perst het Oostenrijkse merk er nog snel een paasei uit in de vorm van een Super Duke waarmee de KTM-ingenieurs vrij spel hebben gekregen. Het resultaat: een circuitgerichte Super Duke RR die op slechts 500 exemplaren gebouwd wordt en exclusief online aangeboden wordt.

 data-lazy-src=

Qua vering gooit KTM er WP-topmateriaal tegenaan in de vorm van een volledig instelbare WP APEX PRO 7548 vork met een gesloten cartridge, gecombineerd met een instelbare WP APEX PRO 7117 stuurdemper. Achteraan zit een APEX PRO 7746 schokdemper die volledig op maat van de Super Duke RR werd ontwikkeld.  

De nieuwe quick-turn-gasdraaigrip is ontwikkeld voor een betere gasrespons, maar ook om de buiging van pols en elleboog bij vol gas te verminderen: je hoeft nu 7 graden minder ver te draaien om vol gas te geven en de lichtgewicht Akrapovic titanium/carbon einddemper te laten brullen.  

 data-lazy-src=

KTM Super Duke RR 2021

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De Koopgids 2023 is er!

Het nieuwe jaar is intussen stevig op gang getrokken en daar hoort traditioneel een handige bundeling bij van alle motoren die verkrijgbaar zijn op de