Kwijlvoer: Aprilia RSV4 X

Ook als het voor jou best wat luidruchtiger mag, hebben we goed nieuws: Aprilia pakte onlangs uit met z’n hyperexclusieve nieuwkomer RSV4 X. Die presteert een moddervette 225 pk, weegt amper 165 kg, en … wordt slechts in een reeks van tien stuks gebouwd – ter ere van de tiende verjaardag van de legendarische RSV4.

Elk exemplaar van dit unieke tiental moet 39.900 euro gaan kosten, kan enkel online besteld worden en is (helaas) enkel gekeurd voor circuitgebruik. Al hoeft dat laatste in wezen niet te verwonderen, als je ziet wat de mannen uit Noale zoal als basisuitrusting hebben voorzien: een titanium/carbon uitlaatlijn, uit 1 stuk gefreesde Brembo GP4-MS remklauwen (primeur!) met radiale pomp, een dashboard en versnellingsbak met MotoGP-allures (neutraal onderaan), allerlei alu-gefreesde onderdelen, gesmede Marchesini velgen.

Ben je bij de eersten om je RSV4 X te bestellen op op factoryworks.aprilia.com, dan mag je je motor (als je dat wilt) zelf ophalen bij Aprilia Racing in Noale en krijg je ter plekke een exclusieve rondleiding toe. O ja, en dan mag je ons een dag later met wijd opengesperde puppy-oogjes en een naar sleutels bedelende hand op de stoep verwachten. Tot dan!

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor