Kwijlvoer: Aprilia RSV4 X

Ook als het voor jou best wat luidruchtiger mag, hebben we goed nieuws: Aprilia pakte onlangs uit met z’n hyperexclusieve nieuwkomer RSV4 X. Die presteert een moddervette 225 pk, weegt amper 165 kg, en … wordt slechts in een reeks van tien stuks gebouwd – ter ere van de tiende verjaardag van de legendarische RSV4.

Elk exemplaar van dit unieke tiental moet 39.900 euro gaan kosten, kan enkel online besteld worden en is (helaas) enkel gekeurd voor circuitgebruik. Al hoeft dat laatste in wezen niet te verwonderen, als je ziet wat de mannen uit Noale zoal als basisuitrusting hebben voorzien: een titanium/carbon uitlaatlijn, uit 1 stuk gefreesde Brembo GP4-MS remklauwen (primeur!) met radiale pomp, een dashboard en versnellingsbak met MotoGP-allures (neutraal onderaan), allerlei alu-gefreesde onderdelen, gesmede Marchesini velgen.

Ben je bij de eersten om je RSV4 X te bestellen op op factoryworks.aprilia.com, dan mag je je motor (als je dat wilt) zelf ophalen bij Aprilia Racing in Noale en krijg je ter plekke een exclusieve rondleiding toe. O ja, en dan mag je ons een dag later met wijd opengesperde puppy-oogjes en een naar sleutels bedelende hand op de stoep verwachten. Tot dan!

Deel

Gerelateerde artikels

Suzuki GSX-S950

Suzuki deelt nieuwe kleurtjes uit

Yep, het is weer die tijd van het jaar: in afwachting van het echte modelnieuws komen de fabrikanten alvast met de nieuwe kleurstellingen voor modeljaar