Lorenzo wordt Yamaha-testrijder

Na de contracten van Maverick Viñales en Fabio Quartararo maakt Yamaha nu officieel dat Jorge Lorenzo Yamaha’s MotoGP-testrijder wordt.

Na z’n emotionele afscheid van de MotoGP aan het eind van 2019, maakt Yamaha bekend dat ze Jorge Lorenzo terug binnenhengelen als hun MotoGP-testrijder. Lorenzo zal met een apart testteam aan de slag gaan onder leiding van Silvano Galbusera, die tot vorige jaar de teamchef was van Valentino Rossi.  

Lorenzo is bekend om z’n uiterst vloeiende rijstijl, wat inspeelt op de grootste kracht van de Yamaha, z’n chassis. Lorenzo zal dus mee instaan voor het behoud van dat vloeiend stuurgedrag van de Yamaha.

Er wordt (nog) niet gesproken over eventuele wildcard deelnames doorheen het seizoen, maar Yamaha sluit die niet uit, mocht Lorenzo daar open voor staan.

Yamaha sluit hiermee dus drie dolle dagen af qua contractnieuws en lijkt helemaal klaar om vanaf 2020 opnieuw aansluiting te vinden met de top.

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.