Loris Cresson op Superbike in Estoril

Loris Cresson zal in Estoril eenmalig deelnemen aan het WK Superbike op een Pedercini Kawasaki.

De 22-jarige Loris Cresson zal in Estoril aanschuiven op de startgrid van het WK Superbike. Cresson reed dit seizoen voor het derde jaar op rij in het WK Supersport. Met het OXXO Yamaha Team Toth scoorde hij dit jaar een beste klassering van elfde in de verregende race in Barcelona.

Cresson spreekt zelf van een positieve afsluiter na een frustrerend seizoen:” Dit is het beste wat me kon overkomen. Het was een moeilijk seizoen. Ik heb altijd doorgezet en het hoofd nooit laten hangen, maar ik kon op erg weinig steun rekenen. Deze kans krijgen voelt dan ook als een nieuw begin. Ik denk dat de Superbikes me zullen liggen, afgaand op de paar keer dat ik deelnam aan het WK Endurance. Het zal vooral vreemd zijn om aan de start te verschijnen met kerels als Jonathan Rea, waar ik al jaren naar opkijk. Ik moet vooral Pedercini Kawasaki en David Salom bedanken voor deze kans.”

Of er een vervolg wordt gebreid aan deze samenwerking is nog niet duidelijk.  

Deel

Gerelateerde artikels