Loris Dekkers – hoe een jonge Belg Nederlands kampioen Open Minibike werd

Loris Dekkers, de 12-jarige minibiker, wist vorig jaar Nederlands kampioen Open Minibike te worden. Het vergt heel wat toewijding, zeker op zo’n leeftijd, om zich als kampioen te kunnen kronen. De jonge knaap reisde al heel wat af om zijn dromen waar te maken.

Op 4-jarige leeftijd kreeg Loris een electrobike cadeau, en 2 jaar later trok het volledige gezin naar Nederland om er te trainen en racen met minibikes. Daar leerde de jonge minibiker heel wat bij over zijn passie.

Enkele jaren later reisde het gezin, samen met coach Gerry Verhoeven, naar Italië om er samen te werken met het RXP Sic58JuniorSquadraCorse-team. Loris Dekkers kon zich beginnen meten met de de beste Europese rijders van het moment. Italië is een echte kweekvijver voor talenten binnen het internationale racegebeuren.

 class=

Door al de opgedane ervaring wist Loris zich stillaan te profileren als een groot talent binnen de Minibike-wereld. Omdat hij in Italië aan de start verscheen met een watergekoelde 50cc-minibike, wilde hij ook in Nederland zijn kans wagen in dezelfde klasse. Dankzij een dispensatie van de KNMV mocht hij starten in deze klasse voor rijders vanaf 15 jaar.

Als jongste piloot, maar zeker niet de kleinste, wist hij vele successen binnen te halen in zijn klasse. Zijn gewicht speelde hem parten in de lagere klassen, maar in de klasse Open Minibike bleek dat een voordeel te zijn. De snelle Belg kon in zijn 14 deelnames maar liefst 8 maal de poleposition binnenhalen en 7 wedstrijden winnen.

 class=

Desondanks 2 crashes en 1 wedstrijd zonder transponder zag het er naar uit dat Loris Nederlands kampioen ging worden. Toch bleef het spannend tot de laatste wedstrijddag. Als derde in de stand met een achterstand van 16 punten op de leider bleek het niet gemakkelijk te zijn om zich alsnog kampioen tot kampioen te kronen. Maar dankzij een dubbele winst kon Loris de titel naar zich toetrekken als jongste deelnemer ooit.

 class=

Laat dit verhaal een motivatie zijn voor alle jongeren die willen starten in de motorracerij. Wie niet waagt, niet wint.

Deel

Gerelateerde artikels