Macau Grand Prix: Terug van weggeweest!

Volgend weekend vindt voor het eerst sinds 2019 – om redenen u welbekend – opnieuw de Macau Grand Prix plaats. De motorrace wordt verreden op zaterdag 19 november, trainingen starten een paar dagen eerder. De Macau Motorcycle GP is een van de zeven races die dat weekend worden gereden.

In 2019 leek Peter Hickman het te gaan halen van Michael Rutter toen de race na een eerste herstart voortijdig werd afgevlagd. Er was helaas geen tijd meer voor een tweede herstart en dus werd de 47-jarige Brit voor de negende keer tot winnaar uitgeroepen.

Op de erelijst zien we vooral Engelsen (met onder andere legendes als Carl Fogarty en Kevin Schwantz), maar er staat ook één Belg tussen: Didier de Radiguès wist in 1991 de wedstrijd te winnen aan het stuur van zijn Suzuki RGV500. De wedstrijd wordt door teams en piloten gezien als de afsluiting van het wegrace-seizoen … en zo komt het dat er in de bars van Macau ook topprestaties worden neergezet…

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Yamaha

Uit de oude doos: Isle of Man TT 1968

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,