Marc Márquez met succes geopereerd

Vlak voor de GP van Mugello gaf Marc Márquez aan dat hij andermaal een pauze zou inlassen om z’n gehavende rechterarm voor een vierde keer te laten opereren. Dat is gisteren gebeurd en zou een succes zijn.

De rechterarm speelt Márquez al sinds de GP van Jerez 2020 parten. De gebroken humerus of bovenarm maar traag genezen, waarbij een vreemd incident dat volgens de rijder zelf te wijten was aan het openen van een schuifdeur de arm andermaal brak. Al wordt beweerd dat te vroeg terug op de motor stappen eerder aan de oorzaak lag.

Ook dit seizoen leek de arm ‘m parten te spelen, waarbij de Spanjaard er bleek en lusteloos uitzag. Samen met een paar misselijkmakende crashes dit seizoen leek hij maar een schijntje van z’n oude, dominante zelf meer. In Mugello hakte hij de knoop door, met een verklaring dat hij de arm opnieuw zou laten opereren, omdat het op deze manier geen zin had en hij niet verder zou kunnen.

De rechterarm is gisteren gedurende drie uur geopereerd in het befaamde Mayo ziekenhuis in het Amerikaanse Minnesota. Daarbij werden schroeven en platen verwijderd, de arm doorgezaag en langs de lengteas 30° geroteerd en opnieuw vastgezet met een plaat. Volgens de dokter was de operatie een succes en volledig zonder drama verlopen.

Het is nu afwachten hoe het herstel loopt van wat volgens velen de operatie van de laatste kans was voor de 8-voudig wereldkampioen.

Deel

Gerelateerde artikels