Melandri maakt comeback in het WSBK!

Niet enkel in de MotoGP zijn er positiewissels aan de gang, ook in het WK Superbike wordt van zadel geruild. Raakte onlangs nog bekend dat Leon Camier en Barni Racing Team een punt zetten achter hun samenwerking (door een eindeloze reeks blessures van de Brit), dan is z’n zitje nu al ingevuld. En niet door de minste: de in 2019 gestopte Marco Melandri keert binnenkort terug uit zijn ‘pensioen’ om Barni Racing Team uit de nood te helpen. 

De 37-jarige Italiaan – die in het verleden onder meer een wereldkampioenschap in de 250cc, en de nodige overwinningen in zowel WSBK als MotoGP op z’n naam mocht schrijven – zal over minder dan twee weken voor het eerst in actie komen met de Ducati Panigale V4 R. Het eerstvolgende raceweekend staat gepland van 31 juli tot 2 augustus op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto – een week nadat de MotoGP-karavaan daar is gepasseerd. 

En wat met Camier? Wel, de ontbinding van z’n racecontract hoeft niet te betekenen dat de Engelsman volledig uit beeld verdwijnt: Barni Racing Team kondigde aan dat hij betrokken blijft als testrijder en eventueel zelfs als stand-in, als Melandri omwille van blessures niet aan de start zou geraken. 

 class=

Deel

Gerelateerde artikels