Met een Himalayan naar de Himalaya

Royal Enfield Himalayan 450

Nog een gaatje in je agenda in augustus én de Himalaya staat nog op je bucketlist? Dan hebben ze bij Royal Enfield wel een paar ideetjes.

Zo kan je negen dagen lang de Zanskar-regio in de westelijke Himalaya gaan ontdekken in het zadel van – hoe kan het ook anders – de nieuwe Himalayan 450. Er zijn twee reisdata mogelijk: van 10 tot en met 18 en van 17 tot en met 25 augustus, ondergrond varieert van asfalt, grind en zand tot losse stenen, vertrekken doe je in Leh (Ladakh) in India. De trip is 1.065 km lang en kost 2.200 dollar, inclusief gebruik van de motor.

Royal Enfield Himalayan 450

In diezelfde twee reisperiodes kan je ook opteren voor de Moto Himalaya Changthang-trip naar de mystieke, besneeuwde kolossen van de Himalaya. Een rit in Changthang staat garant voor veel offroad, waterdoorwadingen, adembenemende bergpassen en helderblauwe meren. Ook deze negendaagse tours vertrekken in Lek (Ladakh), tellen 1.065 kilometer en kosten 2.200 dollar, inclusief gebruik van de motor.

En dan is er nog de Himalayan Odyssey, voor dit jaar helaas al uitverkocht. Van 3 tot en met 20 augustus overbrug je in 18 dagen 3.000 kilometer door het hartje van de Himalaya, helemaal naar Umling La, ’s werelds hoogste berijdbare pas. Zoals gezegd zit die helemaal vol, noteer ‘m dus alvast voor volgend jaar!

Royal Enfield Himalayan 450

Deel

Gerelateerde artikels

Wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van