Moto Retro Flémalle zet 70’s en 80’s in de kijker

Moto Retro Flémalle

Op zondag 8 oktober is het weer zover: de 14de editie alweer van Moto Retro Flémalle. De jaarlijkse classic- en onderdelenbeurs in Wallonië is een van de grootste in de Lage Landen en heeft de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd. Voor de 14de editie ligt de focus op motoren uit de seventies en eighties, decennia die op vlak van motortechniek gekenmerkt worden door iconische ontwerpen, motorfietsen die (hoewel nog ver verwijderd van wat we vandaag kennen) indrukwekkende prestaties leverden en een motorcultuur die floreerde als nooit tevoren.

Moto Retro Flémalle wil dat tijdperk eren met een expo met belangrijke modellen uit die tijd; voor de seventies zullen Japanse iconen als de Honda CB750, Kawasaki Z1 en Suzuki GS750 zeker niet ontbreken. Uit de jaren 80 komen dan weer sportmotoren als de Yamaha FZ750, Suzuki GSX-R750 en Honda CBR600F overgevlogen; lichte, wendbare, gekuipte fietsen die het hart van een hele generatie motorrijders sneller deed (en doet) slaan. Intussen krabben de jonge rijders van toen zich in grijze haren wanneer ze beseffen dat de motoren waarbij ze toen wegdroomden dezer dagen heuse klassiekers zijn geworden … die dan ook perfect thuishoren op een retro-motorbeurs als Moto Retro Flémalle.

Dat betekent overigens niet dat de beurs enkel voor eh, oudere jongeren bedoeld is. De organisatie moedigt bezoekers aan hun kroost mee te nemen en vooral ook ‘alles met wieltjes’ waar het jonge volkje zich mee voortbeweegt mee te brengen: scooters, rolschaatsen, skateboards, kleine motorfietsen… Er is een afgesloten terrein voorzien waar de jonkies-op-wieltjes zich rot kunnen amuseren. Kortom, allen daarheen, en breng gewoon het hele gezin mee!

Wat: Moto Retro Flémalle
Wanneer: zondag 8 oktober
Waar: École L’Envol, Rue du Herdier 6, 4400 Flémalle
Meer info: motoretro.be

Moto Retro Flémalle

Deel

Gerelateerde artikels