Moto2-rijder Jorge Martin besmet met Corona

Het MotoGP-seizoen 2020 is nu al het meest dramatische sinds erg lange tijd. Het wordt echter nog erger, want net is bekend geraakt dat Moto2-rijder Jorge Martin is besmet met Corona en daarom dus de race in Misano dit weekend zal moeten missen.

Jorge Martin staat momenteel tweede in de WK-stand om de Moto2-titel en scheen te groeien naarmate het seizoen vorderde. De Spanjaard krijgt nu echter een opdoffer te verwerken wat z’n titelkansen betreft, omdat hij dus besmet is geraakt met Corona of Covid-19 zo U wil, waarbij hij dus minstens één race in quarantaine zal moeten.

Ondanks stringente hygiënemaatregelen in de MotoGP-paddock, waarbij tot voor kort nog steeds geen journalisten en fans werden toegelaten in de paddock, is het virus nu dus ook de paddock ingeslopen en tot bij de rijders geraakt. Martin werd wellicht buiten de paddock besmet, wat maakt dat z’n team en dergelijke geen gevaar blijkt te lopen, maar het zal in elk geval de rijders met de neus op de feiten drukken dat ze extra voorzichtig moeten zijn.

Daarmee lijkt 2020 intussen meer op een spelletje ‘Mens Erger Je Niet’ waarbij je van het ene moment op het andere tegenslagen, meevallers en opnieuw tegenslagen te verwerken krijgt. Maar het blijft op zijn manier wel boeiend uiteraard…

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.