MotoGP: Livio Suppo wordt teammanager bij Suzuki

Livio Suppo keert  terug naar de MotoGP-paddock als de nieuwe teammanager van Suzuki Ecstar. Begin 2021 liet Davide Brivio weten dat hij het Suzuki-team zou verlaten voor het Alpine Team in de Formule 1. Met Brivio behaalde Suzuki in 2020 voor het eerst sinds 2000 een wereldtitel. Al snel werd duidelijk dat Shinichi Sahara de functie van teammanager niet kon combineren met die van hoofdingenieur, de job die hij al uitoefent sinds de retour van Suzuki in de MotoGP. En nu is dus Livio Suppo aangetrokken.

Suppo is een van de meest ervaren en succesvolle managers in de koningsklasse. Hij hielp Ducati en Casey Stoner naar de titel in 2007; in 2011 vertrok hij naar Repsol Honda en overtuigde Stoner om hem te volgen. In 2012 behaalde het duo zo samen nog een wereldtitel, dit keer met Honda. Er zouden nog drie titels volgen met Marc Márquez in 2013, 2014 en 2016.


“Ik ben erg trots dat ik de teammanager van Suzuki Ecstar mag worden en ik ben blij dat ik na vier jaar weer deelneem aan het MotoGP-kampioenschap”, aldus Suppo. “Het zal zeker een uitdagende taak zijn om deel uit te maken van een historische fabrikant in de MotoGP, die de titel  behaalde in 2020 in het jaar van hun 100-jarig bestaan. Ik denk ook dat het een geweldige ervaring zal zijn om te gaan werken met twee getalenteerde rijders als Joan Mir en Alex Rins, die beiden in staat zijn om aan de top mee te strijden.”


De GSX-RR kreeg voor 2022 een nieuw chassis, een krachtiger motorblok en een verbeterde ‘shapeshifter’ (holeshot device). Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan de elektronica en het bandenmanagement. Op slechts een dag of tien van de eerste race van het seizoen, zien de zaken er dus alvast positief uit voor Suzuki.

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.