‘MotoGP: Unlimited’ vanaf 14 maart op Amazon Prime

Gisteren en vandaag worden de premières getoond van MotoGP: Unlimited, de docureeks die streamingsdienst Amazon Prime draaide achter de schermen van de MotoGP tijdens het seizoen 2021. Op 14 maart wordt de reeks actief voor iedereen.

In navolging van de immens populaire Netflix-reeks F1: Drive to Survive, komt de MotoGP met een tegenhanger in de vorm van MotoGP: Unlimited. En afgaand op de onderstaande trailer mogen we ongeveer hetzelfde recept verwachten, wat goed nieuws is.

Het gaat om ongeziene beelden achter de schermen, waarbij vooral de tot op heden steeds beter afgeschermde interne keukens bij de teams weer een heel stuk open worden gegooid. Zo zien we in de trailer beelden van Marc Márquez die worstelt om opnieuw fit te raken na z’n armbreuk, Aleix Espargaró die onverbloemd kritiek heeft op de Aprilia en Maverick Viñales die zich boos maakt in het Yamaha-kamp.

De MotoGP-fans lijken dus getrakteerd te worden op een hoop extra informatie die de races van 2021, maar evengoed 2022, een extra dimensie kunnen geven omdat je te weten komt welke spanningen er achter de schermen worden opgebouwd.

Hoewel sommige F1-rijders intussen geen medewerking meer verlenen aan de Netflix-tegenhanger (Max Verstappen, bijvoorbeeld) omdat er te veel gezocht wordt naar sensatie, teveel zwart/wit geprofileerd wordt en er een loopje wordt genomen met de waarheid door interviews anders te monteren, kan niet ontkend worden dat de tanende populariteit van de F1 door de Netflix-reeks ontzettend de hoogte is ingeschoten.

Dit is wat de MotoGP ook probeert te bekomen door in zee te gaan met Amazon Prime. Wij kijken er in elk geval ontzettend hard naar uit – en we vergeten even dat het ons weer geld gaat kosten, want je hebt uiteraard een Amazon Prime- abonnement nodig te kunnen kijken…

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor