Motormanifestatie op vrijdag 29 november in Brussel

Op vrijdag 29 november wordt in Brussel een manifestatie georganiseerd om de toekomst van tweewielers in de hoofdstad te garanderen. Aanleiding is een twijfelachtige reeks studies over de impact van de uitstap van verbrandingsmotoren in het Brusselse Gewest. Alle voertuigen vallen onder deze studies, ook motorfietsen, die als vervuilend worden aanzien, waarbij gepraat wordt over een mogelijk verbod op gemotoriseerde tweewielers in de toekomst. In dat kader wordt een manifestatie georganiseerd om aandacht te vragen voor de belangen van de motorfiets in de hoofdstad.

Het doel van de manifestatie is de politieke wereld duidelijk te maken motoren niet te zien als deel van het probleem, maar als deel van de oplossing Het gebruik van motorfietsen moet worden bevorderd in plaats van beperkt. Daarbij zegt de organisatie dat 29 november een eerste stap betreft. Indien nodig zal de motorgemeenschap gecoördineerde en herhaalde acties organiseren om zich te laten horen.

De manifestatie claimt garanties van de Brusselse autoriteiten dat het gebruik van tweewielers met interne verbrandingsmotoren in de toekomst niet verboden zal zijn. Ten tweede dat de emissienormen voor motorfietsen zullen worden vastgesteld met inachtneming van de specifieke kenmerken van deze voertuigen. En ten derde dat in overeenstemming met deze normen, het gebruik van gemotoriseerde tweewielers in de stad zal worden bevorderd.

Op vrijdag 29 november 2019 motorrijders van verschillende motorgroepen gevraagd een rondrit door de stad Brussel te maken om de Brusselse overheid uit te dagen en het publiek bewust te maken. De start van de rally is voorzien om 10:00 uur in Schuman. Vertrek van de parade om 11:00 uur. De manifestatie eindigt bij Place de Brouckère om 12:00 uur, met verspreiding om 13.30u. Niet-motorrijders die hun sympathie voor realistische mobiliteit willen uitdrukken, kunnen zich bij ons aansluiten. Meer info kan je vinden op de facebookpagina van de manifestatie: https://www.facebook.com/events/2635731553154699/

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar