Motorsport Mabbe schakelt versnelling hoger

Dik negen decennia en inmiddels vier generaties. Zo lang kan je bij de familie Mabbe terecht voor tweewielers allerhande. Van de fietsenwinkel die grootvader Georges Mabbe uit de Wielsbeekse grond stampte net voor de Tweede Wereldoorlog, tot het trotse BMW-dealership dat Motorsport Mabbe op heden is. En zal worden, want het team van zaakvoerder Nick verkast naar een nieuwe locatie op een steenworp van de oude winkel, verdubbelt de oppervlakte van zowel showroom als atelier én opent een bistro op z’n site.

First things first: de verhuis van het gekende pand langs de Rijksweg naar de hoek van de Lobeekstraat en Stationstraat in Wielsbeke – vlak bij de rotonde van de N382. Een logische stap in de evolutie van de bloeiende motorzaak, want zowel winkel als werkplaats barstten al een tijdje uit hun voegen. En dus werd op de nieuwe locatie in de kmo-zone Lobeek gekozen voor een stevige uitbreiding: de showroom verdubbelt van 300 naar 600 vierkante meter oppervlakte, de werkplaats wordt eveneens tweemaal zo groot én er komt een heuse motorwash. Ook wie z’n motor thuis niet kan stallen voor de winter, kan rekenen op team Mabbe: op de bovenverdieping kunnen de motoren niet enkel droog en veilig weggezet worden, als het motorseizoen weer op gang komt, staat je motor meteen piekfijn klaar voor gebruik. Op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd, die niet enkel de zaak zullen voeden, maar ook de elektrische laadpalen voor motoren als wagens. Voorts krijgen de klanten binnenkort ook een ruimer aanbod aan BMW-kledij aangeboden: naast de motorkledij gaat Motorsport Mabbe immers ook de vrijetijdskledij – van T-shirts tot BMW-schoenen – verdelen.

Een unicum in de ruime regio is de bouw van een bistro aan de nieuwe zaak: Bistro Maurice – een ode aan de vader van huidig zaakvoerder Nick – moet een trekpleister worden voor zowel klanten, families uit de buurt en de werknemers uit de kmo-zone en nabije omgeving. Van dagschotels over pasta’s tot een pannenkoek bij de koffie – Motorsport Mabbe heeft voor ieder wat wils. Of je nu hoopvol naar die nieuwe R 1250 GS komt piepen, of per toeval in de buurt bent. Ga dat zien. En proeven!

Meer info: www.mabbe.be


Deel

Gerelateerde artikels

bagage op de motor

Ik ga op reis en ik neem mee…

Het motorseizoen is weer volop op gang getrapt, en dan komen ook de langere tripjes en reizen weer in het vizier. Minstens half zo leuk