Movalyse lanceert Vigo Smart Track

Movalyse, een jong Sloveens bedrijf, lanceert binnenkort een systeem waardoor bij een ongeluk onmiddelijk de hulpdiensten worden gecontacteerd. De Vigo Smart Track detecteert wanneer de motorrijder valt, en laat automatisch de locatie zien waar het ongeluk heeft plaatsgevonden. Naar eigen zeggen heeft Movalyse op die manier reeds 10 ongelukken gedetecteerd, en 3 levens gered.

De Vigo Smart Track bestaat uit sensoren die geprogrammeerd zijn om abnormale bewegingen te detecteren. De resultaten worden in een oogopslag gelinkt aan bepaalde karakteristieken waar ongevallen aan voldoen. Het veiligheidssysteem is steeds gelinkt met de smartphone van de motorrijder. Wanneer een ongeluk zich voordoet, stuurt het systeem automatisch een SOS-bericht naar een contactpersoon naar keuze, waarbij ook de locatie vrijgegeven wordt.

Daarnaast doet de Vigo Smart Track ook dienst als een antidiefstalsysteem. Door de ingebouwde tracker kan je steeds volgen waar uw motorfiets zich bevindt. Wanneer de geparkeerde motorfiets van locatie verandert, krijgt de eigenaar direct een melding op zijn smartphone. De Vigo Smart Track is vanaf juni 2020 verkrijgbaar.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor

Gedinne

Ambiance in Gedinne

Rue du Circuit 46: dit ongelooflijk klinkende adres is waar je komend weekend, 10 & 11 juni, moet zijn voor een met klassieke motoren gevulde