MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben we niet voor het feit dat er uit deze Superveloce een paar happen genomen lijken.

MV Agusta Superveloce Arsham

Dat krijg je dan met absurd rijke mensen als Timur Sardarov, ook als ze wat sympathieker zijn dan gemiddeld: ze verliezen zich in projecten met arty farty vrienden en denken dat de wereld erop zit te wachten. Eerlijk, het verbaast ons vooral dat de genaamde Pierer hier geen veto heeft doen gelden… Maar goed, over naar de kern van de zaak.

MV lanceert namelijk in samenwerking met kunstenaar Daniel Arsham een hyper-exclusieve Superveloce op … zes stuks: de Superveloce Arsham. Nu zijn wij persoonlijk niet vies van kunst, zelfs niet van moderne, maar deze naar eigen zeggen ‘exclusiefste samenwerking in de motorwereld’ doet toch de wenkbrauwen fronsen.

MV Agusta Superveloce Arsham

Arsham mag dan wel bekendstaan om zijn kenmerkende ‘erosie’-techniek die ‘het voortschrijden van de tijd in sculpturen’ moet verbeelden, of het werkt op een motorfiets is nog een andere vraag. Anderzijds: MV heeft met een tagline als ‘Motorcycle Art’ natuurlijk wel een reputatie hoog te houden.

Net toen we ons tijdens het schrijven van dit stukje zaten af te vragen of motorfietsen niet gewoon moeten dienen om mee te rijden – enkele collector’s items met de nodige geschiedenis tussen de framebalken niet te na gelaten – lezen we in het persbericht nog dit: ‘Elke Superveloce Arsham is gebouwd op basis van een volledig functionerende Superveloce, maar wordt verkocht als kunstwerk dat niet geregistreerd kan worden voor gebruik op de openbare weg en niet gedekt wordt door fabrieksgarantie.’

MV Agusta Superveloce Arsham

Dit hyper-exclusieve stukje, eh, kunst, is overigens uitsluitend te koop voor ‘een aantal topklanten van MV Agusta’. Yep, je had al tussen de lijnen gelezen dat het gaat om een select clubje dat niet om een centje verlegen zit. Over de centjes gesproken: ‘de prijs wordt enkel op aanvraag vrijgegeven en wordt niet openbaar gemaakt’. Tja. Je kunt ook gewoon géén persbericht sturen en ons deze arty farty navelstaarderij besparen, denken wij dan…

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.