MY21: Honda CMX1100 Rebel

In 2021 krijgt ook de CMX500 Rebel een grote broer bij: de CMX1100 Rebel! Een logische stap voorwaarts voor de vrij afwijkende custommachine, want dat 1100-blok had Honda natuurlijk al op ‘t schap liggen. De 1.084 cc paralleltwin kennen we nog uit de CRF1100L Africa Twin, gaat in de nieuwe Rebel 86 pk (bij 7.000 tpm) en 98 Nm (bij 4.750 tpm) presteren, en werd vooral getuned op een krachtig onder- en middengebied. De nodige punch dus, aangelengd met een lekker volle uitlaatnoot.

 class=

Net zoals dat bij de ‘kleine’ Rebel het geval was, blijven zowel de zadelhoogte als het rijklaargewicht erg toegankelijk naar customnormen: 700mm hoog en 223 kg (230 kg in DCT-versie) met alle vloeistoffen aan boord, da’s beslist niet verkeerd met het oog op ‘upscalers’ en opstappers. Het blok huist in een stalen buizenframe dat steunt op een conventionele 43 mm voorvork met cartridges en stereovering met piggybacks achteraan. Voor de remmerij kiest Honda voor een enkele radiaal gemonteerde vierzuigerremklauw en 330 mm remschijf vooraan, en een éénzuigerremklauw met 256 mm schijf achteraan.

Puur uiterlijk wordt de toon gezet door strak minimalisme. Stalen spatborden voor- en achteraan schermen lijf en leden af van wat de dikke banden wegslingeren; de ronde koplamp mixt oldschool looks met hypermoderne ledlampen, waarachter een rond, negatief LCD-dashboard schuilt. De duozit kan makkelijk verwijderd worden en opent de deur naar de uitgebreide optiecatalogus. Onderhuids is er van minimalisme dan weer minder sprake: dankzij het elektronische gashendel krijg je toegang tot vier rijmodi (waaronder één volledig instelbare), drie niveaus van Honda Selectable Torque Control (HSTC), wheeliecontrole (jawel!), cruisecontrole, en optioneel DCT voor de zesbak. Onder het zadel steekt een USB-C oplaadpunt.

Naar prijzen en beschikbaarheid hebben we voorlopig ‘t raden, maar de kleuren staan wel al vast: Gunmetal Black Metallic en Bordeaux Red Metallic.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.