Nieuw Belgisch nationaal Supermoto team

De Belgian Motorcycle Academy, die deel uitmaakt van Dorna’s ‘Road to MotoGP’-programma, is intussen welbekend. In 2020 richtte de BMA de Junior Black Knights op, een initiatief om jong racetalent naar de hoogste regionen van de motorsportcompetitie te begeleiden. En dat loopt prima, al kan de BMA af en toe een duwtje in de rug gebruiken.

Aan de poule van jong motorsporttalent wordt nu dus ook een Supermoto-team toegevoegd. De jonge uitverkorenen zijn Valentin Durand (2010), Tom Rolin (2009) en Evan Gourmet (2006). Dit verse blik Junior Black Knights zal deelnemen aan de Franse en Belgische Supermoto-kampioenschappen, met een tiental races op het programma in 2022.


Voor de Belgian Motorcycle Academy is de uitbreiding van het Junior Black Knights team naar Supermoto, en de overgang van twee naar vijf getalenteerde piloten, een logische evolutie. Freddy Tacheny, voorzitter van de vzw Belgian Motorcycle Academy, legt uit : “Het trainingsprogramma voor leden van de Belgian Motorcycle Academy integreert alle takken van de motorsport: snelheid, dirt track, cross, supermoto en trial. Een goede beheersing van al deze disciplines is noodzakelijk om mee te kunnen met de concurrentie.”

“Tijdens de trainingsdagen toonden verschillende stagiaires, vooral degene die uit de cross komen, al veel interesse en een bijzondere aanleg voor Supermoto. De Belgian Motorcycle Academy heeft daarom beslist om een aantal piloten op logistiek en materieel vlak te ondersteunen.”


In de categorie Snelheid zijn Noa Cuypers en Loris Dekkers de nieuwe Knights; zij zullen strijden in de Northern Talent Cup om zo hopelijk in de voetsporen te treden van Lorenz Luciano. Hij groeide na na twee jaar opleiding aan de BMA door en treedt dit jaar aan in de FIM Junior GP en de Red Bull MotoGP Rookies Cup, zeg maar de wachtkamer voor de Moto3.

Deel

Gerelateerde artikels