Nieuwe Ducati Monster!

Ducati mag dan al vol inzetten op hun V4, zelfs zonder desmo, sommige tradities dienen in eer gehouden te worden. De Ducati Monster bijvoorbeeld. Ze hebben in Bologna voor 2021 hun opvolger van de Monster 821 klaar; bij gebrek aan typebenaming noemen we ‘m kortweg ‘Monster’. Het vloeistofgekoelde Testastretta 11° V-twin-blok meet 937cc en duwt de Monster nu dus ook het Euro5-tijdperk binnen. Met desmodromische kleppen, voor wie dat belangrijk vindt, trouwens.

Het blok is 2,4 kg lichter dan dat van de 821 en levert nu 111 pk bij 9.250 tpm, met een koppel van 93 Nm bij slechts 6.500 tpm. Er is ook een 35 kW-versie beschikbaar voor A2-rijders. Qua elektronica krijg je op de Monster de quickshifter standaard, net als bochten-ABS, tractiecontrole, wheelie- en launchcontrole; overigens allemaal naar wens instelbaar. Voorts zijn er nog de rijmodi, die elk van die elektrofoefjes een aparte instelling meegeven, allemaal terug te vinden op het 4,3 inch TFT-scherm dat van de Panigale V4 wordt overgenomen.  

De meest indrukwekkende cijfers bij de Monster komen echter van het rijwielgedeelte. Het frame weegt slechts drie kilogram, en dat is maar liefst 4,5 kg minder dan op de 821. Dat draagt bij tot een totale gewichtsbesparing van zomaar eventjes 18 kg (166 kg droog aan de haak) ten opzichte van de 821. De maten zijn ook iets sportiever geworden, met een wielbasis van 1.474 mm en een andere balhoofdhoek. De zadelhoogte van 820 mm kan aangepast worden tot 800 mm, met behulp van een optionele verlagingskit kan die zelfs nog naar 775 mm gebracht worden. 

De nieuwe Monster zal ook beschikbaar zijn in de Plus-versie, met een kopkuip en andere zadelbekleding. Meer info op www.ducati.com/be of www.ducati.com/nl. Nog even de prijs meegeven, die zal  €11.290 bedragen in België of €13.390 in Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R20 Concept

BMW onthult R20 Concept

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is iets waar wij stervelingen doorgaans ver vandaan blijven, al was het maar omdat we niet langs de gesloten hekken

Toeren 2024

Klein budget, grote pret

Het is een boutade van hier tot in Tokio, maar als motorrijder weten we dat de reis het doel is. Maakt niet uit waar je