Nieuwe kleurtjes voor Honda Africa Twin

De CRF1100L Africa Twin en Africa Twin Adventure Sports krijgen geüpdatete kleurstellingen voor 2023.

Naast Grand Prix Red, dat wordt overgenomen van modeljaar 2022, is de Africa Twin in 2023 ook verkrijgbaar in Mat Ballistic Black Metallic (met volledig zwart frame). Daarnaast is er een nieuwe Glint Wave Blue Metallic Tricolour met nieuwe blauwe kopkuip, blauw voorspatbord rode en witte details op de achtersteven.

De CRF1100L Africa Twin Adventure Sports – die in 2021 nog goed was voor 56 % van alle verkochte Africa Twins in Europa – krijgt voor modeljaar 2023 twee opvallende kleuren. De tijdloze Pearl Glare White Tricolour met goudkleurige velgen blijft in de line-up en krijgt het gezelschap van de nieuwe Mat Iridium Gray Metallic met zwarte details.

Voor MY23 blijven de technische specificaties verder ongewijzigd. Dat betekent de vertrouwde, koppelrijke 1.084cc paralleltwin en een elektronicapakket met IMU dat o.a. HSTC, bochten-ABS en wheeliecontrole omvat. Verder uiteraard verschillende rijmodi, standaard cruisecontrole, een USB-poort en een fullcolour 6,5” TFT-touchscreen met geïntegreerde Apple CarPlay en bluetoothconnectiviteit.

Beide modellen blijven verkrijgbaar met DCT voor wie dat wenst … en dat blijken volgens cijfers van Honda 41 % van de Africa Twin-rijders te zijn, en zelfs 61 % van de Adventure Sports-klanten. De MY23 Africa Twins zouden intussen bij de dealer moeten staan.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een