Nieuwe Mash X-Ride 650 Trail

Een tweetal jaar geleden stelde Mash de X-Ride 650 Classic voor, een dikke mono die het jaren 70/80-gevoel met bakken tegelijk uit z’n poriën sijpelde. Rond datzelfde blok komt het merk nu met de X-Ride 650 21/18 Trail.

Het kloppend hart kennen we natuurlijk van de Dominator 650, ook al zo’n illustere trail uit vervlogen mono-tijden. Honda gebruikt het blok zelf al jaren niet meer, maar dat weerhield Mash er niet van de eenpitter minutieus na te bouwen. De moderne, trillingvrije 644cc eencilinder met dry-sump carter heeft 4 radiale kleppen en levert 40 pk. De Dominator deed het destijds inderdaad met 44 pk, dat verlies is te danken aan de euronormering.

Het blok is ingebouwd in een nieuw frame, de versterkte alu achterbrug is voorzien van een linksysteem voor een betere progressiviteit. De 43 mm Fast Ace voorvork is instelbaar (rebound en compressie), terwijl zowel de lichtere uitlaatlijn, het voorspatbord en het bagagerekje nieuw zijn. De goud geanodiseerde spaakvelgen (21” voor, 18” achter) knipogen fors naar de dikke mono-trails van weleer.  Tot slot zit er standaard ook een usb-aansluiting op.

De Mash X-Ride 650 Trail staat vanaf oktober bij de dealers voor 5.999 euro (NL: € 6.999,-).

Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Royal Enfield Slide School

Royal Enfield Slide School Benelux

Zo heel af en toe valt er een heel cool persbericht in onze mailbox. Zoals dit: Royal Enfield heeft in samenwerking met flattrack-rijder Maikel Dijkstra