Nieuwe Triumph Tiger 1200

Triumph zet vol in op de allroadtak binnen de toch al indrukwekkende line-up. Na de aankondiging van de Tiger Sport 660, trekt het Britse merk nu het doek van een Tiger 1200. Het vlaggenschip (of eerder modderschuit?) krijgt een totale transformatie, wat gezien de bijrol die de Tiger 1200 inmiddels vervulde ook wel nodig was.


De eerste indruk is veelbelovend, want van de wat gedateerde huidige generatie is weinig meer terug te zien. Triumph geeft zelf ook aan dat het gaat om veel meer dan alleen maar een ‘transformatie’. Het geheel oogt frisser en afgetrainder, en dat zal ook wel zo zijn als we Triumph’s claim mogen geloven dat de Tiger de lichtste in z’n klasse wordt. Waar de oude nog goed was voor circa 250 kg rijklaar, lijkt nu de 220 kg-barrière in beeld te komen.


Frame, (adaptief) veerwerk en remmen zijn nieuw, evenals de driepitter die natuurlijk al uitgebreid heeft mogen proefdraaien in de nieuwe Speed Triple 1200 RS. Ga gerust uit van een blok dat makkelijker toeren zal maken en ook extra zal pieken qua vermogen en koppel … en zich zal laten managen door een bak elektronica om u tegen te zeggen – op dat vlak zijn de Britten inmiddels expert. Stay tuned!

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.