Nieuwe Triumph Tiger Sport 850

Triumph heeft net een nieuwe telg in de Tiger-familie losgelaten, de 850 Sport. Het gaat om een basisvariant van de allroad Tiger die vanaf januari bij de dealer zal staan blinken.

De vorige Triumph Tiger Sport 1050 is altijd een wat onderschatte motorfiets geweest en is tot vandaag in het gamma gebleven, maar overleeft de Euro5 normering niet. Triumph lijkt dus een nieuwe generatie Sports te gaan produceren met als eerste de 850 Sport, ook al heeft die nauwelijks uitstaans met de vorige Sport.

De nieuwe 850 Sport erft de 888cc driepitter van de Tiger 900, met een aangepast motorkarakter dat enkel aan een aangepaste mapping ligt. Het piekvermogen ligt nu iets lager  dan bij de Tiger 900’s met 85 pk bij 8.500 toeren (t.o.v. 95) en een maximaal koppel van 82 Nm. Het vermogen zou makkelijker bruikbaar moeten zijn, met meer koppel onderin, wat vooral beginnende rijders moet aanspreken. Er komt dan ook een A2-variant.

Het rijwielgedeelte verandert ook niet of nauwelijks, met het frame, de veren en remmen die overgenomen worden van de Tiger 900. Met namen als Marzocchi en Brembo Stylema zit dat dan ook snor. De elektronica wordt overgenomen van de Tiger 900 GT, met een groot TFT-scherm, ABS, uitschakelbare tractiecontrole en twee rijmodi. Daar krijg je nog LED-verlichting bovenop. De elektronische veren die je op de Tiger 900 kan aanvinken op de optielijst is evenwel niet beschikbaar.  

De prijs wordt vastgelegd op €11.500, 00 in België en €12.950,00 in Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels