Nieuwe Yamaha Ténéré 700 World Rally

Yamaha Ténéré 700 World Rally

Yamaha lanceert de Ténéré 700 World Rally als eerbetoon aan de Dakar-geschiedenis van het merk, meer bepaald aan de Yamaha-rijders die door de jaren heen aan de zware rally hebben deelgenomen.

Kenners zien meteen dat de kleurstelling geïnspireerd is op de iconische fabrieksracer van Stéphane Peterhansel uit 1993, overigens treden Yamaha-rallyrijders Alessandro Botturi en Pol Tarrés dit jaar aan in dezelfde kleuren.  

Yamaha Ténéré 700 World Rally

Basis voor de World Rally is – uiteraard – de Ténéré 700 World Raid. We zien op de World Rally dan ook de dubbele 23 liter tank, volledig instelbare 43 mm KYB voorvork (230 mm veerweg), instelbare Öhlins stuurdemper, schakelbaar ABS (drie standen), tweedelig ‘Flat Rally’ zadel (voor de gelegenheid met World Rally-logo) en het 5 inch TFT-scherm met smartphoneconnectiviteit. Kersje op de World Rally-taart is de titanium Akrapovič uitlaatdemper. Op de prijs is het nog even wachten.

Deel

Gerelateerde artikels

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.