Nieuwe Yamaha XSR125 Legacy

Yamaha stelt de nieuwe XSR125 Legacy voor, gebaseerd op de vorig jaar gelanceerde XSR125. Blok en rijwielgedeelte bleven hetzelfde, de verschillen zitten ‘m grotendeels in de uitgesproken neo-retro looks.

Zo zijn er goudkleurige spaakwielen en speciale graphics die de klassieke vorm van de afgeronde brandstoftank én de familiebanden met de Sport Heritage-lijn moeten benadrukken. Tank, zijpaneeltjes en spatborden zijn afgewerkt in Historic Black, terwijl het zwartgekleurde Deltabox frame, de swingarm, de 37 mm upside-down voorvork en de motorcovers voor discrete maar stijlvolle looks zorgen. Uiteraard is er ledverlichting rondom, Metzeler Karoo’s maken het plaatje compleet.

Net als broertje XSR125 wordt ook de Legacy aangedreven door de vloeistofgekoelde 125cc vierkleps eencilinder, een blokje dat zijn deugdelijkheid al bewezen heeft in de MT-125 en de R-125. Met de rechtop zithouding, compacte wielbasis (1.330 mm) en toegankelijke zithoogte (815 mm) is de Legacy ongetwijfeld een makkelijk hanteerbaar en vlot wendbaar pakketje. De XSR125 Legacy is beschikbaar vanaf juni, op prijzen is het nog even wachten.

Deel

Gerelateerde artikels

Sint-Joris-Ten-Distel

Snelheid en Spektakel 2024 geannuleerd

Bijzonder spijtig nieuws: het driedaagse Revival Festival in Sint-Joris-Ten-Distel, dat zou plaatsvinden van 30 augustus tot en met 1 september, werd geannuleerd. “Helaas moeten we