One, two, three, four – Cars and Rock & Roll

Omdat het ook weleens vier wielen mogen zijn, en al helemaal als de gastcurator niemand minder is dan Motorrijder-hoofdredacteur Pieter Ryckaert: in Autoworld Brussels loopt nog tot 26 juni de expo One, two, three, four – Cars and Rock & Roll.

Leidraad voor de tentoonstelling is Pieters boek Garage Rock. In totaal kun je bij meer dan dertig auto’s in het museum het bijpassende fragment uit het boek lezen, en uiteraard ook het betreffende nummer beluisteren. Er wordt niet alleen gebruikgemaakt van wagens uit de vaste collectie, ook verschillende verzamelaars werkten mee en leenden hun pronkstukken uit voor deze expo over de triviale rol van de auto in de muziekgeschiedenis.
Zo mocht natuurlijk een roze Cadillac niet ontbreken, maar er is ook een Oldsmobile Rocket 88, een BMW 507, een Lamborghini Miura, een De Tomaso Pantera…

One, two, three, four – Cars and Rock & Roll loopt nog tot en met 26 juni, voor meer info en tickets kun je terecht op de website van Autoworld.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij