Ongelofelijk maar waar: Marquez fit verklaard om te racen op Jerez!

Zelfs al schrikken we in ‘t geval van MM93 niet van een krachttoer meer of minder, is z’n meest recente kunstje er eentje om steil van achterover te vallen. En dan hebben we het niet over de fabuleuze remonte die hij afgelopen zondag inzette na een stuurfoutje, en op een halve race tijd van de 16e naar de 2e plaats terug te vechten – althans, tot hij middels een flinke highsider in de grindbak terechtkwam, z’n rechterarm brak en geopereerd diende te worden.

Neen, deze stoot is nog verser: de huidige wereldkampioen stapte vanochtend op het vliegtuig naar Jerez, onderging medische tests bij de raceartsen en… werd fit verklaard om zondag deel te nemen aan de race! Onwaarschijnlijk.

Amper 48 uur na de operatie van z’n gebroken humerus – zeg maar opperarmbeen – kreeg het stilaan legendarische nummer 93 de stempel ‘Fit to race’ en dus een felgroen licht van de medische commissie om deel te nemen aan de tweede race sinds de herstart.  Als we moeten gokken, zouden we stellen dat Marquez z’n arm de eerstvolgende dagen zoveel mogelijk zal proberen te ontzien, en pas zondag opnieuw op de motor te vinden zal zijn. Het circuit zit de Spanjaard nog fris in ‘t geheugen, z’n Honda kent hij als z’n broekzak en je trapt eerder een deuk in een aambeeld dan in ‘t zelfvertrouwen van de regerende wereldkampioen.

Voor we ‘t vergeten: er is ook opluchting bij Honda LCR en Suzuki: ook Cal Crutchlow (breuk schippersbotje linkerhand) en Alex Rins (schouderbreuk) kregen van de commissie groen licht om aan de start te komen komend raceweekend. Zet ‘m op, jongens! En, eh, een beetje voorzichtig, hé…

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij