Oprichter Red Bull overleden

Wie zich vorige zondag tijdens de GP van Maleisië afvroeg voor wie er voor aanvang van de race een minuut lang geapplaudisseerd werd: de paddock betoonde daarmee zijn respect voor Dietrich Mateschitz (78), de man achter Red Bull, die overleden is na een slepende ziekte.

Het verhaal van Oostenrijker Mateschitz leest als een sprookje in de marketingwereld. Hij was vertegenwoordiger voor een tandpastamerk, botste in Thailand op een energiedrankje dat daar al populair was en startte met de verdeling buiten Azië: Red Bull was geboren.


Mateschitz verdiende er een fortuin mee, zijn vermogen wordt geschat op 25 miljard dollar. Maar dat is niet het enige dat hij heeft bereikt: hij zette ook eigenhandig de wereld van de sportsponsoring volledig op zijn kop. Niet alleen ging Red Bull in zee met extreme sporters, het merk organiseert ook zelf evenementen die het via zijn eigen kanalen over de hele wereld uitzendt.

De aandacht verschoof naar massasporten zoals voetbal en ijshockey, maar ook in de sporten die ons wat nauwer aan het hart liggen is het merk actief. In de motorcross werd de merknaam verbonden met het officiële KTM team en ook in de MotoGP is Red Bull alomtegenwoordig.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een