Panigale V4 R in EWC Endurance? Zo dus! (video)

Ducati heeft al aangegeven volgend jaar officieel deel te gaan nemen aan het EWC Endurance, met een door Ducati Corse (fabrieks)ondersteunde Panigale V4 R. Het Duitse Hertrampf Racing Team deed alvast kostbaar voorwerk met een V4 R tijdens de afgelopen Bol d’Or.

Foto: EWC

Officieel is de Bol d’Or 24 uursrace de aftrap van het nieuwe WK seizoen maar er is niemand die dat echt snapt, ook Ducati stroomt pas vanaf 2020 in met hun fabrieksbijdrage, waarbij de focus vooral zal liggen op de 8 uur van Suzuka. De vroege start geeft de fabriek wel de mogelijkheden om via privé teams wat dingen uit te vogelen. Neem het Hertrampf team dat gebruik maakt van een door Corse geprepareerd blok en dito elektronica.

Een succes werd het helaas niet, al is het de vraag in hoeverre het team of de motor daar echt schuld aan had. De weersomstandigheden waren dermate extreem tijdens de afgelopen Bol d’Or dat de wedstrijd zelfs voor lange tijd werd stilgelegd. Slagregens en (vries)kou dreven de coureurs en teams tot wanhoop. Technische malheur zorgde voor een vroegtijdig einde van het endurance debuut van de V4 Panigale. Naar alle waarschijnlijkheid zorgden de extreme kou en de oversized raceradiateurs voor ondermaats presteren van de olievoorziening en was het team gedwongen voortijdig de handdoek te werpen om grotere (blok)schade te voorkomen.

Teammanager Denis Hertrampf over het V4 R project:

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha

Uit de oude doos: Isle of Man TT 1968

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we