Peter Hickman met wildcard naar SBK Donington

Volgend weekend vindt op Donington Park de vijfde ronde van het WK Superbike plaats. Negenvoudig Isle of Man TT-winnaar Peter Hickman zal deelnemen als wildcard.

Zijn FHO Racing BMW M 1000 RR is voor de gelegenheid van WorldSBK-elektronica voorzien. Hickman reed al eerder in het het WK Superbike, in 2012 met Crescent Suzuki en in 2019 met het BMW Motorrad WorldSBK Team als vervanger van de toen geblesseerde Markus Reiterberger.


In het BSB heeft Hickman wedstrijden gewonnen voor Honda, Kawasaki en BMW, maar hij is vooral bekend van races als de GP van Macau, de North West 200, de Ulster Grand Prix en uiteraard de Isle of Man TT, waar hij dit jaar vier races op zijn naam schreef. Overigens heeft ook de huidige BSB-kampioen Tarran Mackenzie, zoon van legende (want nog GP500 gereden) Niall, een wildcard voor de Donington-races dit weekend.

Deel

Gerelateerde artikels

Alberto Puig

Wie is … Alberto Puig?

Aftellen maar tot het seizoen weer op gang wordt getrapt met de Sepang Shakedown, de officiële MotoGP-test op 5 februari. Om het wachten wat draaglijker

Marco Simoncelli

Happy birthday Marco!

Vandaag zou Marco Simoncelli zijn 36e verjaardag vieren. En op dat feestje zouden Super Sic en zijn vrienden zich ongetwijfeld eens goed laten gaan, helemaal