Petrucci tekent jaar bij als Ducati MotoGP-rijder

Danilo Petrucci, Petrux voor z’n vele vrienden in de paddock, heeft voor één seizoen bijgetekend als Ducati fabrieksrijder in de MotoGP. Een welverdiende beloning voor een erg degelijk seizoen, waarbij de Italiaan z’n eerste overwinning in de MotoGP scoorde in Mugello en verder al in elke GP punten scoorde, waarmee hij momenteel op de derde plaats in het WK staat, achter Marc Márquez en teamgenoot Andrea Dovizioso.

Petrucci leek lang gedoemd tot het leven van een privé-rijder, maar na zeven jaar MotoGP bood Ducati hem alsnog een fabriekscontract aan. Er werd aangenomen dat ook Jack Miller aanspraak maakte op de plaats naast Dovizioso, maar Miller kon z’n sterke seizoenstart niet hard maken. Daarnaast ligt Petrucci erg goed in het team, tevens ook bij teamgenoot Dovi, ook al snoepte Petrucci hem al belangrijk punten af in de titelstrijd. Het toont eens te meer aan dat Petrucci een graag gezien kerel is.

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Yamaha

Uit de oude doos: Isle of Man TT 1968

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,