Aflevering 10 – november 2023

In de aanloop naar de EICMA motorbeurs in Milaan worden we jaarlijks overspoeld door een pak motornieuws, maar dit jaar is er meer aan de hand. BMW (R 1300 GS), Kawasaki (ZX-4RR en Hybrid 7), Triumph (Speed 400 en Scrambler 400 X) en Ducati (Superquadro Mono blok) hebben niet alleen nieuwe motoren gelanceerd, voor elk van deze machines hebben ze ook compleet nieuwe motorblokken uitgewerkt.

Van boxers over hybride aandrijvingen en gillende viercilindertjes tot dikke monocilinders met een onderhoudsinterval van dertigduizend kilometer: er beweegt meer dan genoeg in de motorbranche om over te discussiëren. Aangevuld met de vraag waarom Triumph én Ducati in de motorcross stappen en nuttige tips van Lewis Rigaux van Richa over hoe je warm en droog de winter door komt op je motor, dat belooft weer een propvolle aflevering te zijn!

De Motorrijder Podcast – nog steeds met de steun van Richa, Dunlop, Shoei en Michelin – is te beluisteren op de gebruikelijke streamingplatforms, en natuurlijk ook gewoon hieronder.

Deel