Productierijp gespot: Aprilia Tuono 660

Sinds we de Aprilia RS660 konden testen én goedkeuren, staat Aprilia’s paralleltwin hoog op de redactionele verlanglijstjes. Al staat daar sinds de EICMA-beurs van 2019 ook z’n twee-eiige tweelingbroertje Tuono 660 op te prijken – eentje waar we minstens even hard naar uitkijken. Maar ons geduld zou binnenkort wel eens beloond kunnen worden: gisteren werd in de buurt van Noale immers een nagenoeg productierijp exemplaar op de openbare weg gespot. Het beste nieuws van al: er lijkt weinig aangepast ten opzichte van het concept-model dat we een goed jaar geleden in Milaan al mochten bewonderen.

 class=
Bron: Instagram apriliars660_fanpage

Op de betrapte Tuono 660 treffen we het kenmerkende halve kuipwerk, de DLR-ledstrips op de kopkuip, de Lava Red-kleurstelling zoals op de RS660 en het halfhoge stuurtje. Laat maar komen, denken wij dan.

Naar timing toe bevestigt deze spypic vooral dat Aprilia op schema zit voor de rondgefluisterde uitlevering begin 2021. Wat niet enkel goed nieuws is voor downsizers die wel oren hebben naar de 95 pk sterke paralleltwin, maar ook voor wie een A2-rijbewijs op zak heeft: aprilia heeft namelijk ook een 35kW-versie in de pijplijn. Uit diezelfde kraan mogen we – volgens verschillende bronnen – in de nabije toekomst ook nog een een high spec RS660 en allroad Touareg verwachten. Vingertjes gekruist en aftellen maar.

Deel

Gerelateerde artikels